Ras Informatie

De voorouders van de Ragdoll zouden ontstaan zijn uit een Perzische Langhaar. Ze hebben ook het bloed van Heilige Birmanen en Burmezen door hun aderen stromen. Het is een groot ras de katers kunnen wel 9 tot 10 kilo wegen. Er zijn ook katers die niet zo zwaar zijn en maar tot 6 kilo komen. Poesjes kunnen 6 tot 7 kilo wegen, maar ook hier geld hetzelfde als bij de katers, er zijn er ook bij die 4,5 kilo wegen. Het zit hem dus in de lijnen (genen) hoe groot uw kitten zal worden.

Ragdoll katten zijn sociaal, evenwichtig en passen zich enorm goed aan. Daarnaast zijn ze gesteld op gezelschap en houden ervan om geknuffeld te worden. Bovendien zijn Ragdoll katten enorm nieuwsgierig en altijd vrolijk. Ze willen de hele dag bij je zijn en volgen je de hele dag.Ragdoll katten kunnen goed opschieten met andere huisdieren

rocky-ik-wist-wel-dat-het-goed-kwam

.Ook houden zij er van om met kinderen te spelen,daar hebben zij vaak een hele sterke band mee,de aandacht die zij van kinderen krijgen vinden zij heerlijk.Als zij op hun gemak zijn ,zijn zij heel ontspannenluna-danny_1

en gaan zij spontaan midden in de kamer op hun rug leggen Zelf hebben wij geen kleine kinderen,Maar als de kittens 6 weken zijn komt er regelmatig een meisje op bezoek,die komt spelen en kroelen

cimg0695

Met water spelen hoort tot hun favorieten spelletjes,de wc vinden zij vaak heel interessant

Silvester is gek op water

.Mijn kittens heb ik vaak wc eendjes genoemd ,ik moest altijd zorgen dat de bril erop zat.Ik heb menig kitten uit het water gevist .Ramen zemen met ragdoll katten in de kamer is ook niet zo,n goed idee .Daar zijn ze veel te behulpzaam voor…….! Verder helpen zij heel goed met de was van het wasrek af te halen.Alleen heb ik ze nog niet kunnen leren dat zij dat dan ook maar gelijk moeten opvouwen. Kortom het Ragdoll ras is een heerlijk ras ,waar heel zorgvuldig mee moet worden gefokt om deze karaktertrekjes te kunnen behouden

Voeding

Daar wil ik ook even apart op ingaan.Geef altijd hoogwaardige voeding zoals Royal canin,hills of lams als U droogvoer wilt geven.
Mijn katten willen helaas geen vers vlees zoals Carnibest natuurvoeding, droog voer is heel goed maar is ,,doodvoer”en voor een goede darmflora is het van belang dat er goede verhouding van bacterie in de darmen zit,na een wormenkuur bijvoorbeeld of na een antibioticakuur is dat evenwicht verstoord en kunnen er problemen optreden zoals diaree.Mijn katten krijgen iedere dag scheba als lekkernij, daarbij krijgen zij altijd 3 maal per week een klein beetje Pro-Soluble door de Sheba ,dat is een Probiotica voor een goede darmwerking.Dat is zo ongeveer het zelfde als yacould voor mensen .Als je af en toe rauw voer geeft hoeft dat niet ,daar zitten genoeg bacterien in.Mijn Ragdlolls krijgen Royal Canin droogvoer. Hun ontlasting ruikt niet en is altijd stevig(wel eens een beetje te stevig daar is pro-Soluble ook goed voor ,dan komt er een slijmlaagje over de ontlasting) spugen weinig haarballen en hun zuurte graad van hun urine is laag (dit voorkomt blaas ontsteking). Sommige gezondheids problemen kunnen dus voorkomen worden door goed voedsel.

hpim1558

Uiterlijk

De vacht is halflangharig en zijdezacht en heeft betrekkelijk weinig verzorging nodig. Wekelijks borstelen is voldoende. In de zomer gedeeltelijke rui. De vacht van een Ragdoll zal niet snel klitten.

 • Er zijn verschillende kleurvariaties zoals:
 1. seal (bruin)
 2. blue (blauw/grijs)
 3. chocolate
 4. lilac
 5. rood
 6. creme
 • verschillende variateiten
 1. Bicolor
 2. mitted
 3. point
 4. tortie
 5. lynx

Ook daarin zijn er weer verschillende combinaties mogelijk zoals b.v.: tortie bicolor of mitted lynx
De oogkleur van een ragdoll is altijd blauw.

Variateiten

Colorpoint:
Bij de colorpoint zijn de; kop, poten, staart en oren donkerder gekleurd dan de rest van het lichaam. Dit worden ook wel de points van het lichaam genoemd. Ragdoll kittens worden allemaal volledig wit geboren, de kleur wordt pas na een paar weken duidelijk zichtbaar. De kleur wordt intenser en de points groter, naarmate het kitten ouder wordt.
silverster-6-mnd
Mitted:
De mitted is eigenlijk een colorpoint, met als typische kenmerk, dat de voorpootjes witte handschoentjes vertonen en de achterpootjes witte laarsjes. Mitted betekend dan ook ”gehandschoen”. De kin en borst zijn wit. Van de kin tot de staartinplant loopt een witte streep, de zogenaamde “buikstreep”. Sommige mitted-katten vertonen een bles (blaze) op de neusrug.
7mnd-069
Bicolor
Het masker van de Bicolor is gekleurd maar bevat een omgekeerde V. De staart en oren zijn gekleurd. ,de omgekeerdeV , borst, buik en poten zijn wit. Het neus leertje en voetzooltjes zijn roze.
Timmy Seal Bicolor